៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ត្រីឆ្អើរ ឬ ត្រីងៀតអាំង ៣ខាំ
២- ប៉េងប៉ោះ ៥ផ្លែតូចៗ
៣- រំដេង ហាន់ស្តើងៗ ៦ទៅ៧ចំនិត
៤- គល់ស្លឹកគ្រៃ ២ទៅ៣គល់ (ហាន់ប្រឆិតៗ)
៥- ស្លឹកក្រូចសើច ៦ទៅ៧សន្លឹក
៦- ទឹកត្រី ៣ស្លាបព្រាបាយ
៧- ម្ទេសគ្រៀម ១០ផ្លែ
៨- ខ្ទឹមក្រហម ៥ដុំ ពុះជាពីរ
៩- ទឹកអំពិលទុំ ២ស្លាបព្រាបាយ
១០- ម្រះព្រៅ
១១- ទឹក ១លីត្រ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយពុះ ដាក់ខ្ទឹមក្រហម រំដេង ស្លឹកក្រូច គល់ស្លឹកគ្រៃ រួចដាក់ទឹកត្រី ទឹកអំពិលទុំ និងប៉េងប៉ោះចូលដាំអោយពុះប្រហែល ២នាទី។
២- ពេលទឹកកំពង់ពុះ ហែកត្រីដាក់ (ហែកជាដំៗ) រួចដាក់ស្លឹកម្រះព្រៅ និងម្ទេសចូលជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment