៙ គ្រឿងផ្សំ
១- ត្រីរ៉ស់ ៤ ខាំ
២- ប៉េងប៉ោះ ១ ផ្លែ
៣- ត្រឡាច កន្លះផ្លែតូច
៤- ក្រអៅឈូក ២ ដើម
៥- ម្នាស់ ១ ចំហៀង
៦- ខ្ទឹមស ៥ គ្រាប់
៧- អំពិលទុំ ១ កូនចាន
៨- ស្ករស ២ ស្លាបព្រាបាយ
៩- ម្សៅស៊ុប ១ ស្លាបព្រាបាយ
១០- ជីរសម្លម្ជូរយួន (ជីរនាងវង ជីរណា ស្លឹកខ្ទឹម ម្អម)
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ត្រីហាន់ជាកង់ៗ ប៉េងប៉ោះហាន់ជាចំណិត ក្រអៅឈូកនិងត្រឡាចកាត់ជាកង់ៗ ជីរសម្លម្ជូរយួន ត្រូវហាន់ឲ្យតូចៗ ខ្ទឹមស ចិញ្រ្ចាំ ហើយបំពង អំពិលទុំជ្រុំយកទឹក។
២- ដាំទឹកឲ្យពុះ បង់ត្រី ម្នាស់ ប៉េងប៉ោះ ក្រអៅឈូក ត្រឡាច ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុបទឹកអំពិលទុំ ពេលទឹកពុះដាក់ជីរ “សម្លម្ជូរភ្នំពេញ” ចូល ជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment