៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ទងល្ពៅ ១គីឡូកន្លះ
២- ត្រី (តាមចំណូលចិត្ត) កន្លះគីឡូ
៣- ត្រីឆ្អើរ (យកតែសាច់) ១កូនចានចង្កិះ
៤- ប្រហុក ១ស្លាបព្រាបាយ
៥- ម្សៅស៊ុប ២ស្លាបព្រាបាយ
៦- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
៧- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
៨- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៩- អម្ពិលទុំ
១០- ម្ទេស ៦
១១- ខ្ទឹមស ៣កំពឹស
១២- ម្អម
១៣- ទឹក ឬទឹកស៊ុប ២លីត្រ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- សកទងល្ពៅអោយស្អាត កាត់វែងល្មម យកតែខ្ចីៗ រួចត្រាំទឹក និងលាងអោយស្អាត។
២- ហាន់ខ្ទឹម ម្ទេស និងម្អមល្អិតៗ ទុកមួយអន្លើ។
៣- ដាំទឹកអោយពុះ ជ្រំប្រហុក រួចស្រង់ពពុះចោលសឹមដាក់ត្រីឆ្អើរ អំបិល ស៊ុបមាន់ ស្ករ ទឹកត្រី និងបន្លែចូលទុកអោយពុះ។
៤- ពេលពុះដាក់ត្រីចូលទុកអោយពុះដាក់អំពិលចូលទុកអោយពុះម្តងទៀត សឹមដាក់ម្អម ខ្ទឹម និងម្ទេសចូលកូអោយសព្វជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment