សម្លម្ជូរគ្រឿង​សៀមរាប (សាច់​ទា ៣ខាំ) - Monk Cambodia
basic
១.ទិដ្ឋធម្មកត្ថប្រយោជន៍(ប្រយោជន៍បច្ចុប្បន្ន)
ពុទ្ធដីកា
• វិនយបិដក មាន ២១.០០០ ធម្មក្ខន្ធ (មាន១៣ភាគ)
  • -បិដកអដ្ឋកថាលេខ ៤៨
  • សន្ធានវគ្គ ទំព័រ ២៥១-២៥៩
អានបន្ត
personal
២.សម្បរាយិកត្ថ(ប្រយោជន៍បរលោក)
ពុទ្ធដីកា
• សុត្តន្តបិដក មាន ២១.០០០ ធម្មក្ខន្ធ (មាន៦៤ភាគ)
  • -បិដកអដ្ឋកថាលេខ ៤៨
  • សន្ធានវគ្គ ទំព័រ ២៥១-២៥៩
អានបន្ត
developer
៣.បរមត្ថប្រយោជន៍ (ប្រយោជន៍ដ៏ខ្ពង់ខ្ពស់បំផុតគឺព្រះនិព្វាន)
ពុទ្ធដីកា
• អភិធម្មបិដក មាន ៤២.០០០ ធម្មក្ខន្ធ (មាន៣៣ភាគ)
  • -បិដកអដ្ឋកថាលេខ ៤៨
  • សន្ធានវគ្គ ទំព័រ ២៥១-២៥៩
អានបន្ត
demo-image

សម្លម្ជូរគ្រឿង​សៀមរាប (សាច់​ទា ៣ខាំ)

Share This

khmer+culture

 



៙ គ្រឿងផ្សំ‬ ៖

១- សាច់​ទា ៣០០ ក្រាម

២- ប្រហុក ២ សាច់​ត្រី

៣- គល់​ស្លឹកគ្រៃ​ហាន់ ១ កូនចាន

៤- រំដេង ១ ដុំ

៥- ក្រូចសើច ១ ផ្លែ

៦- ខ្ទឹមស ៣ កំពឹស

៧- ម្ទេសហាវៃ ១/២ ផ្លែ

៨- ខ្ទឹមបារាំង ១/២ ផ្លែ

៩- ម្ទេស​ក្រហម ១ ផ្លែ

១០- ជីរ​ម្រះព្រៅ ១ ដើម

១១- ស្លឹកខ្ទឹម ១/២ ចាន​ចង្កឹះ

១២- ស្លឹក​កន្ទ្រោក ១ ដើម

១៣- ស្លឹក​ក្រូចសើច ២ សន្លឹក

១៤- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ

១៥- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាបាយ

១៦- អំបិល ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ

១៧- ម្សៅស៊ុប​មាន់ ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ

១៨- ប្រេងឆា ១ ស្លាបព្រាបាយ

‪‎៙ របៀប​ធ្វើ‬ ៖

១- សាច់​ទា (យក​លាយ​ខ្លាញ់) ហាន់​បន្ទះ​ស្តើងៗ

២- យក​ត្បាល់​បុក គ្រឿង​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ​ទុក​មួយ​អន្លើ

៣- ម្ទេសហាវៃ ខ្ទឹមបារាំង ម្ទេស​ក្រហម ហាន់​ដុំ​ល្មម​បញ្ឆិតៗ ជីរ​ម្រះព្រៅ​បេះ​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត។

៤- យក​ឆ្នាំង​សម្ល​ដាក់​ខ្លាញ់​ឲ្យ​ក្តៅ បំពង​ខ្ទឹម​ឲ្យ​ឈ្ងុយ ចាក់​ប្រហុក និង គ្រឿង​ចូល​កូរ​​ឲ្យ​ឈ្ងុយ

៥- រួច​ចាក់​សាច់​ទា​ចូល​ឆា​ត្រលប់​ចុះ​ត្រលប់ ឡើង​ដាច់​​ទឹក​បន្តិច

៦- ​ទើប​បង់​គ្រឿង​ចូល​ដូចជា : ទឹកត្រី ស្ករស អំបិល ម្សៅស៊ុប​មាន់ រំងាស់​ឲ្យ​ចូល​ជាតិ​បន្តិច​ទើប​បង់​បន្លែ​ចូល រំងាស់​បន្ត រហូត​ដល់​ទន់ បន្លែ​ ។

៧- ទើប​បង់​ស្លឹកខ្ទឹម (ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ)ចូល បន្ថែម​ទឹក ឲ្យ​ល្មម​ទុក​ឲ្យ​ពុះ​ទើប​ដាក់​បង់ ស្លឹក​កន្ទ្រោក និង ជីរ​ម្រះព្រៅ​ជាការស្រេច៕

.com/count/ZdLf/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_8/maxflags_127/viewers_0/labels_1/pageviews_1/flags_0/percent_0/
baddha%20kh
rotator%20BB%20C
banner%20kh

head-img99

khmer+culture

logo%20kh
904x160-22-slow

khmer-traditional-game

cropped-headerbg16

chouk-banner-new-blog
Comment Using!!

No comments:

Post a Comment